Blogg

heliumutløserventil på klokker: hvordan de fungerer og hvorfor du vil ha det

Lagt ut av Abe Weiss 24. mars 2023

heliumutløserventil på klokker: hvordan de fungerer og hvorfor du vil ha det

Helium utløsningsventiler er en viktig funksjon på noen dykkeklokker. De er designet for å frigjøre helium som bygger seg opp inne i klokken under lengre perioder med metningsdykking. I denne artikkelen skal vi utforske hvordan heliumutløserventiler fungerer og hvorfor du kanskje vil ha en på klokken. Vi vil også ta en titt på noen klokker som har heliumutløserventiler, inkludert Vostok-Europe Lunokhod og Energia, og traser P67 Diver-klokkene.

Hvordan helium utløsningsventiler fungerer

Under metningsdykking blir dykkere utsatt for høytrykksmiljøer i lengre perioder. For å forhindre trykkfallssyke er luften de puster inn en blanding av helium og oksygen. Heliumatomene er små nok til å trenge gjennom tetningene på en klokke, og over tid kan de bygge seg opp inne i urkassen.

Når dykkerne stiger opp til overflaten, synker trykket, noe som får heliumet inne i klokken til å utvide seg raskt. Dette kan føre til at krystallen spretter av eller at urkassen sprekker. En heliumutløserventil lar helium slippe sakte ut av urkassen, og forhindrer skade på klokken.

Hvorfor du vil ha en heliumutløserventil på klokken din

Hvis du er en seriøs dykker, kan en heliumutløserventil være en nyttig funksjon å ha på klokken. Det sikrer at klokken din forblir funksjonell og intakt selv under lengre perioder med metningsdykking. I tillegg kan en heliumutløserventil øke holdbarheten og levetiden til klokken din.

Klokker med heliumutløserventiler

Mange dykkeklokker har heliumutløserventiler. Vostok-Europe Lunokhod- og Energia-klokkene har begge heliumutløsningsventiler, samt traser P67 Diver-klokkene. Disse klokkene er bygget for å tåle ekstreme miljøer, inkludert lengre perioder med metningsdykking.

Avslutningsvis er en heliumutløserventil en viktig funksjon å ha på en dykkeklokke hvis du planlegger å gjøre lengre perioder med metningsdykking. Det sikrer at klokken din forblir funksjonell og intakt selv i høytrykksmiljøer. Vostok-Europe Lunokhod og Energia, og traser P67 Diver-klokkene er gode alternativer hvis du leter etter en klokke med heliumutløserventil.